Hoe kies je een passende AOV?

Een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering waarbij een goed en volledig advies van belang is. Om u goed voor te bereiden op een adviesgesprek en te weten wat nu eigenlijk echt van belang is, is het verstandig van tevoren te bedenken wat u wilt verzekeren.

Welke risico’s wilt en kunt u lopen?

Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft dat meestal gevolgen voor het inkomen. Maar u hoeft niet altijd het hele inkomen te verzekeren. Kijk bijvoorbeeld wat uw werkelijke lasten zijn en wat dus de inkomensbehoefte is als u arbeidsongeschikt raakt. Misschien is er vermogen of zijn er andere inkomensbronnen, zoals het inkomen van een partner, waardoor inkomensverlies (deels) opgevangen kan worden. Bedenk daarom goed welk deel van uw inkomen u wilt verzekeren.

Hoe wilt u zichzelf verzekeren?

Er zijn vele variaties mogelijk binnen een AOV. Dit maakt ook dat het een heel persoonlijke verzekering is. Door de vele mogelijkheden kan een AOV namelijk helemaal op uw eigen situatie worden afgestemd.

Bedenk naast het te verzekeren inkomen wat u wilt met betrekking tot onder andere:
– eindleeftijd dekking en uitkering
– eigen risico
– stijgende of gelijkblijvende uitkering.
En zo is er nog een aantal keuzemogelijkheden om de AOV op uw situatie af te stemmen.

Welk onderhoud wilt u voor uw AOV?

Het is verstandig om periodiek te laten controleren of de AOV nog aansluit bij de persoonlijke situatie. Daar speelt de verzekeraar een rol, maar zeker ook de adviseur. Misschien is het lastenpatroon verminderd, omdat u bijvoorbeeld in een kleiner huis bent gaan wonen. Of misschien is er nog maar één inkomen. Het kan ook zijn dat de gezinssituatie is veranderd, omdat er kinderen en dus een zorgplicht bij is gekomen. Een periodieke check kan veel ellende besparen.

Laat u goed adviseren over de vele soorten en mogelijkheden

Het is lastig om te bepalen wat de best passende AOV is. U kunt hierover advies inwinnen bij een onafhankelijk financieel adviseur. Hij zoekt precies uit welke mogelijkheden voor u van belang zijn en waarom. En hij vergelijkt het aanbod van meerdere verzekeraars en adviseert over keuzes, voorwaarden en premies. Bovendien kan hij ook het beheer van de polis verzorgen en van dienst zijn met kennis en kunde over de schaderegeling als u onverhoopt arbeidsongeschikt mocht raken.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Theo Vijfhuize van Steijnborg Assurantiën, hij helpt u graag verder.
Theo is te bereiken op 035-6238940 of op theo.vijfhuize@steijnborg.nl.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.