Bouwkostenstijging werkt door in uw verzekering

Het ontgaat niemand: alles wordt duurder en dat is voor bouwmaterialen en grondstoffen niet anders. Het afgelopen jaar zijn de prijzen van hout, staal en cement, flink gestegen. Als u werkzaamheden wilt laten uitvoeren aan uw woonhuis, zal de offerte daarom al snel hoger uitvallen dan voorheen. Vakmensen in de bouw zijn in deze krappe arbeidsmarkt nauwelijks te krijgen en ook de hoge energieprijzen worden doorberekend in de bouwkosten.

De flinke bouwkostenstijging merkt u niet alleen bij het bouwen van een huis of bij een verbouwing. U krijgt er ook mee te maken bij minder ingrijpende werkzaamheden, zoals het herstellen van schade door een waterlekkage.

Aanpassen verzekeringen
Om ervoor te zorgen dat de herstel- en herbouwkosten niet uit de pas lopen, wordt de verzekering voor het woonhuis of een bedrijfspand jaarlijks aangepast aan de stijging van de bouwindex. Afhankelijk van het type woning of gebouw, de vervalmaand van de verzekering en de voorwaarden van de verzekering worden er aanpassingen gedaan tussen de 10-25%.

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt of de uitgangspunten waarop u uw opstalverzekering heeft afgesloten nog juist zijn, of dat u te laag of juist te hoog bent verzekerd. Misschien heeft u in coronatijd een verbouwing gedaan, een uitbouw geplaatst of uw woning verduurzaamd met zonnepanelen of een warmtepomp. U doet er dan goed aan uw verzekeringen te checken.

Advies nodig? Neem contact op met een van onze adviseurs, wij kijken met u mee.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.