Helmplicht voor snorfietsen – Snorfiets omkeuren betekent ook aanpassen verzekeringspolis

Niemand kan er meer onderuit: ga je de weg op met een snorfiets (dus ook een scooter!) dan moet je sinds dit nieuwe jaar een helm op. Voor veel mensen, vooral jongeren, reden om hun snorfiets te laten omkeuren tot bromfiets, omdat ze dan, nu ze toch die verplichte helm moeten dragen, ook harder kunnen én mogen rijden. De snorfiets omkeuren betekent ook de verzekeringspolis aanpassen.  

Als u besluit de snelheid van de snorfiets (max. 25 km/u) te laten aanpassen naar die van een bromfiets (max. 45 km/u), dan is een ombouwkeuring door een RDW-erkend bedrijf verplicht. Het kentekennummer blijft hetzelfde, alleen het blauwe kentekenplaatje wordt nu een geel plaatje.

Er is een nog veel belangrijkere verandering, namelijk uw verzekering.

Omkeuring doorgeven!
Voor een snorfiets geldt een lagere premie dan voor een bromfiets. Een snorfiets gaat minder hard en veroorzaakt bij een eventuele aanrijding over het algemeen minder schade of ernstig letsel. Na de ombouw van de snorfiets naar een brommer mag (en gaat) u harder rijden. Als u dan (onverhoopt) betrokken raakt bij een ongeluk is het risico op schade of letsel groter.

Geef de omkeuring direct door aan uw verzekeraar of tussenpersoon. Zij zorgen ervoor dat u de juiste polis krijgt afgegeven, zodat u bij eventuele ongelukken juist bent verzekerd. Een kleine premieverhoging weegt niet op tegen de verstrekkende gevolgen van onderverzekerd de weg op gaan.

Advies?
Neem contact op met ons team Particulier t. 035 – 623 89 40 of mail particulier@steijnborg.nl.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.