Huizenprijzen stijgen harder dan gedacht

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn de huizenprijzen harder gestegen dan waarop economen van de Rabobank hadden gerekend. Als belangrijkste oorzaken noemen zij de dalende hypotheekrente en het groeiende woningtekort. Immers, bij een lagere rente kunnen huizenkopers meestal meer lenen en dus ook meer bieden. In combinatie met een achterblijvend woningaanbod leidt dit tot hogere prijzen.

Volgens cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek lag het prijspeil in de eerste drie kwartalen van dit jaar gemiddeld ruim zeven procent hoger dan een jaar eerder. In de provincies Drenthe, Friesland en Zeeland lag het tempo waarmee huizen duurder worden zelfs hoger dan vorig jaar. Naar aanleiding van deze cijfers hebben de economen van de Rabobank hun prijsvoorspelling voor 2020 opgeschroefd naar een toename van 4,5 procent op jaarbasis.

Wilt u weten of door de lage rente ook voor u een koophuis binnen de mogelijkheden ligt? Neem dan gerust contact op met onze hypotheekafdeling voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek,

Bron: Rabobank

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.