Hypotheekrente historisch laag, maar kruipt omhoog

Begin 2022 verhoogden alle geldverstrekkers – banken, verzekeraars en andere aanbieders van hypotheken – de hypotheekrente. Ging het eerst nog om stijgingen van 0,05 procentpunt, nu gaat het al om meer dan 0,5 procentpunt verhogingen.

Gezien de huidige hoge inflatie bestaat de kans op verdere verhogingen. De Europese Centrale Bank heeft immers een belangrijke taak om de inflatie te beteugelen. Het middel bij uitstek hiervoor is de rente te verhogen en dat leidt uiteindelijk weer tot een hogere hypotheekrente. Bovendien speelt de onrust in de wereld(economie) op de achtergrond mee. Kortom, alle ingrediënten voor verdere rentestijgingen zijn aanwezig.

Rentestand nog steeds historisch laag
Ondanks de hogere rentetarieven spreken we nog steeds van een historisch lage rentestand. En hoe lager de rente, hoe lager de kosten kunnen zijn. Daar willen veel huizenbezitters en huizenkopers nu van profiteren, voordat de rentes misschien verder oplopen. Zo kan een 1% lagere rente u bij een hypotheek van bijvoorbeeld € 300.000,- al snel een paar honderd euro per maand schelen.

Advies op maat
Wilt u ook profiteren van de lage rentetarieven bij het oversluiten of afsluiten van uw hypotheek? Goed advies over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie is onmisbaar. Onze financieel adviseurs Hans Kok en Jean-Paul de Bis kijken samen met u naar wat uw voordeel kan zijn en geven advies op maat.

Ons adviesteam is bereikbaar via hypotheken@steijnborg.nl. Steijnborg kan hypotheken van vrijwel alle geld- en hypotheekverstrekkers aanbieden. U bent dus verzekerd van de best passende hypotheek.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.