Ook lichte elektrische voertuigen goed verzekerd bij Steijnborg

Veilig en goed verzekerd de weg op is een must. De komst van lichte elektrische voertuigen (LEV’s) brengt qua verzekeren nieuwe risico’s met zich mee. Steijnborg heeft haar verzekeringsaanbod hierop aangepast zodat bedrijven en (overheids)organisaties kunnen rekenen op uitgebreid advies over een passende verzekering als zij overstappen op duurzame alternatieven op het gebied van mobiliteit.

Het gebruik van dit soort vervoersmiddelen zit duidelijk in de lift, ziet ook Gertjan de Jong, directeur Steijnborg. “Het gemak en de wendbaarheid zijn voor veel organisaties de reden om te kiezen voor zo’n LEV. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in het terugdringen van de uitstoot van stikstof, fijnstof en CO2. Ik verwacht dat we LEV’s de komende jaren meer en meer in het straatbeeld gaan zien, zeker in stedelijke gebieden.”

Modellen LEV’s
Steijnborg heeft veel expertise in huis als het gaat om het verzekeren van LEV’s. Als vaste verzekeringspartner van Stintum, producent van onder meer de BSO Bus, zorgt Steijnborg ervoor dat zodra een BSO Bus wordt afgeleverd bij een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvanglocatie, alle verzekeringen zijn afgesloten. Bovendien regelt Steijnborg de jaarlijkse prolongatie en uitgifte van verplichte verzekeringsstickers.

Ook voor het verzekeren van de twee nieuwe Stint-modellen, Cargo en Pickup, is Steijnborg dé verzekeringspartner bij uitstek. “Onze experts van team Zakelijk gaan persoonlijk in gesprek met potentiële gebruikers (organisaties) om te inventariseren wat nodig is voor de verzekering die past bij de bedrijfsvoering en het type LEV. We zien dat de belangstelling voor deze duurzamere alternatieven groeit. Bijvoorbeeld voor de schoonmaak en housekeeping op vakantieparken, bezorgdiensten in de stad of voor gemeentelijke diensten als groenvoorziening.”

Het Brover Experience Center van Brover Bedrijfswageninrichting in Geldrop was op 6 april 2023 het toneel van de introductie van de twee nieuwe modellen (zie impressie op LinkedIn). Uiteraard was Gertjan daar aanwezig, samen met collega’s Franka van Mansom en Dennis van Hartevelt. “Mooi om zoveel enthousiasme vanuit verschillende sectoren te zien voor deze LEV’s.”

Veiligheid en bewustwording in het verkeer

Voordat een LEV veilig de weg op kan, is de bestuurder verplicht een rijvaardigheidstraining te volgen én met succes af te ronden bij Stichting Veilig door het Verkeer. Steijnborg is als kennispartner nauw bij deze stichting betrokken. “Samen met andere partijen buigen we ons over verschillende vraagstukken en praktisch beleid rondom veiligheid en bewustwording. De trainingen helpen bestuurders veilige en verantwoorde beslissingen te maken tijdens het rijden. Dit verkleint het risico op ongelukken en verbetert de veiligheid op de weg. Bestuurders gaan bewuster deelnemen aan het verkeer. Ze denken na over mogelijke verkeersrisico’s waarmee ze rekening moeten houden. Wil je een LEV besturen, dan is de training volgen en slagen een keiharde eis die overigens in de verzekeringspolis als voorwaarde is opgenomen.”

Verzekeringen kinderopvangbranche
Steijnborg heeft in samenwerking met verzekeraars een speciaal verzekeringsproduct ontwikkeld voor de BSO Bus. Hierin zijn de specifieke aansprakelijkheids- en ongevallenrisico’s in het verkeer op de juiste manier verzekerd.

“Dit verzekeringsproduct is een voorbeeld van hoe we als partner in business meedenken in praktische, betaalbare oplossingen, richting klanten en ook richting samenwerkingspartners. Het product is onderdeel van een groter geheel: een brancheverzekeringspakket dat speciaal is samengesteld voor de kinderopvang. We zagen te vaak dat afgesloten verzekeringen niet voldoende aansloten op de dagelijkse praktijk. Dat moest en kon anders vonden wij. Meedenken en proactief die adviesrol pakken, dat doen wij graag.”

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.