Particuliere aansprakelijkheidsverzekering verplicht op Italiaanse pistes

De krokusvakantie staat voor de deur. Voor skiliefhebbers het moment om te vertrekken richting de sneeuw. Is Italië uw wintersportbestemming? Al ruim 2 jaar (sinds 1 januari 2022) geldt in Italië de verplichting om op de skipiste een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) te hebben. Dit moet u desgevraagd kunnen aantonen op de pistes en bij het aanschaffen van de skipas.

Let op: niet elke reisverzekering dekt aansprakelijkheid voor schade die u op wintersport toebrengt aan anderen. Sommigen dekken alleen de medische kosten van uzelf en/of uw gezin.

Heeft u in Nederland geen AVP afgesloten? Dan kunt u dit ter plaatse samen met uw skipas alsnog regelen. Let dan wel goed op de geldende voorwaarden. Besluit u zich niet te verzekeren en wordt u in Italië toch gecontroleerd, dan volgt een boete van € 150,- en inname van de skipas.

Het is niet vanzelfsprekend dat uw AVP werelddekking biedt. Check daarom goed de voorwaarden. Dan bent u in welk land dan ook, goed verzekerd als u tijdens het skiën of snowboarden onverhoopt schade veroorzaakt aan personen of spullen.

Welke kosten vergoedt de zorgverzekering tijdens wintersport?
Wij raden ook altijd aan om de voorwaarden van uw zorgverzekering en eventuele aanvullende modules goed te bekijken. De basisverzekering dekt namelijk lang niet alles. Bijvoorbeeld als medische kosten van een behandeling op uw wintersportlocatie hoger uitvallen dan volgens het Nederlandse tarief. Ook een repatriëring (gipsvlucht) naar Nederland valt niet onder de dekking van een basisverzekering.

Een reisverzekering mét wintersportdekking kan uitkomst bieden door uitgebreidere dekking voor bijvoorbeeld een reddingsactie op de piste met een banaan of vervoer per helikopter naar het ziekenhuis.

Vragen?
Heeft u vragen over hoe u goed verzekerd én onbezorgd op reis gaat? Ons team Particulier is bereikbaar via t. 035 – 623 89 40 of mail particulier@steijnborg.nl.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.