Ook in tijden van corona goed verzekerd op reis

Nu veel landen hun inreisbeperkingen hebben versoepeld en de (wintersport)vakantie bijna voor de deur staat, krijgen onze adviseurs veel vragen over reisverzekeringen. Wat heeft een plotselinge sluiting van de grenzen voor gevolgen voor de reisverzekering? Zijn de kosten voor een terugreis bijvoorbeeld gedekt als het reisadvies wijzigt van geel naar kleurcode oranje of zelfs rood? En is het zinvol om een annuleringsverzekering af te sluiten in deze tijd?

Elke reisverzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden, zeker als het op coronagerelateerde zaken aankomt. Deze zijn onderhevig aan verandering; wat vandaag zo is, kan morgen weer anders zijn. Daarom is het verstandig om extra goed de dekking van uw reis- en vooral ook uw annuleringsverzekering te controleren als u in deze coronatijden op reis gaat.

Strikte voorwaarden
Beperkingen op de reisverzekering zijn nog niet volledig opgeheven door verzekeraars. Coronagerelateerde schades, repatriëring (terugkeer) en onvoorziene kosten – wanneer reizigers tijdens de reis corona krijgen of ter plaatse in quarantaine moeten – worden zeker niet altijd vergoed. Ook de vergoedingen vanuit een annuleringsverzekering zijn veelal onder strikte voorwaarden. Zo krijgt u de kosten wel vergoed als u zelf of één van uw reisgenoten het coronavirus oploopt, maar besluit u zelf niet op reis te gaan vanwege het coronavirus dan heeft u geen recht op vergoeding.

Check ook de zorgverzekering
Vergeet niet om ook te kijken naar de voorwaarden van uw zorgverzekering en eventuele aanvullende modules. De zorgverzekering is een primaire dekking, de geneeskundige kosten van de reisverzekering zijn een secundaire dekking. Als de vergoedingen van uw zorgverzekering zijn opgesoupeerd, kan de dekking van de reisverzekering in beeld komen. Of biedt de zorgverzekeraar slechts een standaardvergoeding, dan kan dekking op de reisverzekering uitkomst bieden.

Hoe bent u verzekerd?
Wij kunnen ons voorstellen dat reizen in coronatijd vragen oproept, zeker omdat situaties en reisadviezen plotseling kunnen veranderen. Onze adviseurs kijken mee naar uw polissen en vertellen precies hoe u verzekerd bent als u te maken krijgt met onvoorziene gevolgen door het coronavirus. Bel 035 – 623 89 40 of mail particulier@steijnborg.nl. U krijgt van Steijnborg het best passende advies, zodat u onbezorgd op reis kan.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.