Reisverzekering: Een nuttige aanvulling

De zomervakantie ligt in het verschiet en voor veel mensen is het afsluiten van een reisverzekering een vast onderdeel van de vakantievoorbereiding. Met twee simpele extra klikken neemt u ook een reis- en annuleringsverzekering op in de boeking. Zo gedaan en u heeft alles goed geregeld. Wat houdt ‘goed geregeld’ nu precies in?

Weet u bijvoorbeeld wanneer u recht heeft op hulp en welke actie u moet ondernemen om deze hulp ook daadwerkelijk te krijgen? Welke bedragen worden er uitgekeerd en wat is er uitgesloten van de dekking? Vaak gaan de meeste mensen voorbij aan het inhoudelijk checken van een reisverzekering. Want met de twee extra klikken is alles immers goed geregeld, toch?

Nut reisverzekering
Het afsluiten van een reisverzekering kan nuttig zijn bij onder andere:  

– geneeskundige kosten. Men denkt vaak dat dit niet meeverzekerd hoeft te worden, omdat er al een zorgverzekering is. Dit klopt in principe, alleen een eventuele vergoeding is veelal tot het in Nederland geldende maximum tarief.

Stel, u raakt gewond tijdens een stevige bergwandeling en wordt opgenomen in een ziekenhuis of privékliniek, dan kan het zomaar voorkomen dat de zorgverzekering dit niet (volledig) dekt.

– terugkeer naar Nederland. Wat gebeurt er als u eerder terug moet naar Nederland in verband met familieomstandigheden (t/m de 2e graad) of als er speciaal vervoer nodig is om teruggebracht te worden naar Nederland. Daar zijn veel extra (reis)kosten mee gemoeid.

– hulp in het buitenland. Als u met de auto op vakantie bent, kunt u ‘Auto(mobilisten)hulp’ meeverzekeren om uitval van het voertuig door pech of het uitvallen van de bestuurder op te nemen. De verzekeraar zorgt in zo’n geval voor hulp ter plaatse of transport van de auto, of een vervangende bestuurder als niemand anders kan rijden.

Hulp en advies nodig?
Bel 035 – 623 89 40 of mail particulier@steijnborg.nl. U krijgt van onze adviseurs het best passende advies, zodat u onbezorgd op reis kan.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.