Laatste stand van zaken pensioenwet

Eerder informeerden wij u al over de aanstaande wijzigingen in de pensioenwetgeving. Al die tijd was de verwachting dat de overgangsperiode zou ingaan op 1 januari 2023, maar deze datum heeft de Tweede Kamer niet gehaald. Wel is het wetsvoorstel voor de wijzigingen in het Nederlandse pensioenstelsel, na heel wat overleg, aangenomen door de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel zal binnenkort worden voorgelegd aan de Eerste Kamer en verwacht wordt dat het daar snel zal worden aangenomen.

De nieuwe ingangsdatum van de overgangstermijn is gesteld op 1 juli 2023. Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenregelingen in Nederland zijn aangepast aan de nieuwe regels en wetgeving.

De gevolgen van de nieuwe pensioenwet zijn het grootst voor deelnemers aan pensioenfondsen, maar ook de zogeheten verzekerde regelingen moeten worden aangepast. Om welke aanpassingen het precies gaat, wordt geanalyseerd zodra de wetgeving definitief is.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Uw pensioen

Wilt u in de tussentijd meer informatie of van gedachten wisselen wat de nieuwe wet voor u betekent, neem dan contact op met onze pensioenadviseurs via t. 035 – 623 89 40.

Meer informatie is te lezen op de nieuwe website van de Rijksoverheid www.onsnieuwepensioen.nl.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.