Verhuren (vakantie)woning? Check dekking particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Verhuurt u (deels) de eigen woning of een tweede vakantiewoning? Check voor de komst van uw huurders de aansprakelijkheidsverzekering nog eens goed. Verhuren kan lucratief zijn als de verzekeringen goed geregeld zijn.

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je als particulier verzekerd als je schade toebrengt aan een ander of andermans spullen.  Maar verhuurt u (deels) een (vakantie)woning dan wordt dit gezien als een zakelijke activiteit en dat valt niet meer onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Als eigenaar van een (vakantie)woning heeft u wel te maken met aansprakelijkheidsrisico’s. Stel dat een van uw huurders van de trap valt en (blijvend) letsel oploopt of er valt iets van het dak op een auto die op de oprit staat geparkeerd. In de meeste gevallen wordt dit gezien als schade aan mensen of zaken die door uw pand ontstaat, waarvoor u als eigenaar aansprakelijk bent.

Financiële consequenties
Wat wel en niet onder de dekking valt, is afhankelijk van de voorwaarden. Mocht er onverhoopt iets gebeuren en uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt niet voldoende dekking, dan heeft dat voor u flinke financiële consequenties.

Daarom adviseren wij om goed na te gaan of aansprakelijkheid bij verhuur van (een deel) van de eigen woning of een vakantiewoning is meeverzekerd in uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Andere woonverzekeringen  
Iedere verzekering is maatwerk en afgestemd op de eigen situatie; ook uw woonverzekeringen zijn erop gericht dat u uw woning en spullen zelf gebruikt. Als er andere mensen dan u in uw woning verblijven, al is het tijdelijk, dan veranderen de risico’s voor uw verzekeraar. Voor (vakantie)verhuur gelden daarom vaak aanvullende voorwaarden.

Advies?
Weten hoe uw aansprakelijkheidsverzekering exact is geregeld en welke voorwaarden gelden? Neem contact op met ons team Particulier t. 035 – 623 89 40 of mail particulier@steijnborg.nl.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.