Arbeidsongeschiktheid

Gebeurtenis met grote gevolgen

Wie arbeidsongeschikt raakt, ziet vaak zijn complete leven veranderen. De oorzaak van arbeidsongeschiktheid kan een proces van jaren zijn, waarin u zich continu teveel belast of u steeds zieker wordt. Het kan ook in één klap gebeuren. Bijvoorbeeld door een ongeval of een acute aandoening. Hoe dan ook, het heeft grote gevolgen. Voor uw dagelijkse bezigheden én ook financieel.

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Als u een werknemer bent, betaalt uw werkgever in de eerste twee jaar van uw ziekte uw loon grotendeels door. Bent u bijna aan het einde van die periode, dan moet u een WIA-uitkering aanvragen bij UWV Werkbedrijf. Deze instantie beoordeelt of u volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent. De hoogte van uw uitkering is afhankelijk van die beoordeling.

Extra zekerheid

Over het algemeen gaat u er bij arbeidsongeschiktheid flink op achteruit. Dat kan betekenen dat u in de knel komt met uw maandelijkse verplichtingen, zoals uw huur of hypotheeklasten. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Een oplossing daarvoor is kan een verzekering zijn die uw inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid (of werkloosheid) opvangt.

Wij vertellen u daar graag meer over. Maak daarom eens een afspraak met een van onze adviseurs voor bedrijven en ondernemers, bijvoorbeeld Theo Vijfhuize.

Contact

Theo Vijfhuize
Adviseur zakelijk
T. 06-82 26 91 18
E. theo.vijfhuize@steijnborg.nl

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.