Overlijden

Een onmisbare voorziening

Ook als ondernemer kunt u vaak niet om een overlijdensrisicoverzekering heen. Eenvoudigweg omdat er veel situaties zijn waarbij er in geval van overlijden geld op tafel moet komen. We noemen er graag een paar:

Bij onvoldoende nabestaandenpensioen

De nabestaanden van een werknemer kunnen vaak terugvallen op een partner- en wezenpensioen, maar de nabestaanden van een ondernemer daarentegen niet. Daarom is het noodzakelijk dat u als ondernemer iets voor uw gezin regelt, zodat dit niet in de financiele problemen komt.

Bij uitstaande kredieten

Uitstaande kredieten zullen moeten worden afgewikkeld als de onderneming door overlijden wordt gestaakt. Maar het is nog maar de vraag of uw onderneming bij verkoop voldoende opbrengt om alle schulden af te lossen. Zo niet, dan blijven uw nabestaanden met een extra probleem achter en dus zou u hiervoor wat moeten regelen.

Bij een vennootschap onder firma

Als uw onderneming een vennootschap onder firma is, dan zult u bij overlijden van een van de firmanten graag diens ‘aandeel’ overnemen. Maar dan zult u wel voldoende liquiditeiten moeten hebben om met de erfgenamen van de overleden firmant af te rekenen. Een zogenaamde compagnonsverzekering is hiervoor de ideale oplossing.

Meer weten?

Bel eens met een van onze adviseurs, bijvoorbeeld Franka van Mansom. Zij vertelt u graag meer over mogelijkheden en kosten.

Contact

Jean-Paul de Bis
Financieel adviseur
T. 06-57388506
E. cornee.van.loon@steijnborg.nl

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.