Pensioen voor de DGA verandert door de wetgeving

Nieuwe mogelijkheden zoals een spaarfaciliteit of afkopen komen in de plaats van pensioen in eigen beheer. Maar pensioen is meer dan een inkomen voor later. U kunt ook risico’s afdekken. Daarom is het belangrijk om u regelmatig te oriënteren als het gaat om de opbouw en bescherming van uw pensioen.

Pensioenadvies

Pensioen opbouwen is voor u als DGA een manier om voor een inkomen te zorgen voor na uw werkende leven.

Gelukkig geregeld

U wilt uw pensioen goed geregeld hebben. Zodat pensioen ook echt toegevoegde waarde heeft als onderdeel van uw vermogensplanning.

Oplossing

Er zijn voor u verschillende mogelijkheden om pensioen op te bouwen:

  • met een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening.
  • door gebruik te maken van de Oudedagsreserve (OR).
  • met een pensioenverzekering.
  • door zelf te sparen of te beleggen.

Beheer van DGA pensioen

We zijn dan de verbindende schakel tussen u en de uitvoerder van de verzekerde pensioenregeling. Wij helpen u, als u dat wilt, bij alle aspecten om uw pensioenregeling actueel te houden. Afhankelijk van uw pensioenregeling en de wijze van financiering (volledig/gedeeltelijk verzekerd en/of eigen beheer) stemmen wij met u, en uw accountant, de inhoud van het beheerpakket af.
Wij informeren u bijvoorbeeld bij belangrijke gebeurtenissen. Daarnaast controleren we regelmatig of de uitvoering en de administratie van uw pensioenregeling goed verloopt. Dit met als doel dat u op uw pensioendatum krijgt wat u nu voor ogen heeft.

Contact

Cornee van Loon
Pensioenadviseur

T. 035 – 6255092
E. cornee.van.loon@steijnborg.nl

Download makkelijk uw schade formulier of geef simpel uw wijzigingen door.