Pensioen

DGA-pensioen verandert door wetgeving

Nieuwe mogelijkheden zoals een spaarfaciliteit of afkopen komen in de plaats van pensioen in eigen beheer. Maar pensioen is meer dan een inkomen voor later. U kunt ook risico’s afdekken. Daarom is het belangrijk om u regelmatig te oriënteren als het gaat om de opbouw en bescherming van uw pensioen.

Pensioenadvies

Pensioen opbouwen is voor u als DGA een manier om voor een inkomen te zorgen voor na uw werkende leven.

Gelukkig geregeld

U wilt uw pensioen goed geregeld hebben. Zodat pensioen ook echt toegevoegde waarde heeft als onderdeel van uw vermogensplanning.

Oplossing

Er zijn voor u verschillende mogelijkheden om pensioen op te bouwen:

  • met een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening.
  • met een pensioenverzekering.
  • door zelf te sparen of te beleggen.

Beheer van DGA pensioen

We zijn dan de verbindende schakel tussen u en de uitvoerder van de verzekerde pensioenregeling. Wij helpen u, als u dat wilt, bij alle aspecten om uw pensioenregeling actueel te houden. Afhankelijk van uw pensioenregeling en de wijze van financiering (volledig/gedeeltelijk verzekerd en/of eigen beheer) stemmen wij met u, en uw accountant, de inhoud van het beheerpakket af.
Wij informeren u bijvoorbeeld bij belangrijke gebeurtenissen. Daarnaast controleren we regelmatig of de uitvoering en de administratie van uw pensioenregeling goed verloopt. Dit met als doel dat u op uw pensioendatum krijgt wat u nu voor ogen heeft.

Jean-Paul de Bis is u graag van dienst bij het ontwerpen van een goede oudedags- en/of nabestaandenvoorziening.

Contact

Jean-Paul de Bis
Financieel adviseur
T. 06-57388506
Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.