Brancheoplossing Kinderopvang

U weet als geen ander dat in de kinderopvang alles draait om veiligheid en zekerheid, voor de kinderen én medewerkers. Verzeker u daarom goed tegen de risico’s die het opvangen van kinderen met zich meebrengt.

Steijnborg heeft als verzekeringspartner van veel kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvanglocaties, een speciaal verzekeringspakket samengesteld voor deze kinderopvangbranche.

De voordelen?

  • Alle verzekeringen overzichtelijk onder één dak
  • Zeer scherpe tarieven
  • Het gemak van één adviseur
  • Verzekeringen specifiek afgestemd op uw risico’s

Steijnborg verzekeringspakket kinderopvang

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Brand en inbraak/diefstal
  • Cyberriskverzekering
  • Verzuimverzekering
  • BSO Bus verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Materiële en/of letselschade bij anderen door toedoen van uw medewerkers of uzelf? Dan bent u met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering goed verzekerd. Ook bij lichamelijk letsel dat werknemers hebben opgelopen tijdens werkuren. De verzekering geldt in principe ook voor schade door/bij de kinderen.

Natuurlijk hangt aansprakelijkheid af van de feiten en omstandigheden per voorval. Wel is het zo dat schade met of door motorrijtuigen veelal niet onder de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven valt. Ook elektrische (bak)fietsen behoren tot die categorie.

Brand en inbraak/diefstal

Brand, inbraak of diefstal. Het zijn ingrijpende gebeurtenissen, met vaak ook nog eens enorme financiële schade voor de organisatie. Meubilair, computers, spelmaterialen, levensmiddelen, luiers, het kan allemaal in een oogwenk verloren gaan. Met een inventaris- en goederenverzekering bent u verzekerd van een uitkering waarmee nieuwe spullen kunnen worden gekocht.

Cyberriskverzekering

Kinderen zijn voor ouders hun grootste goed en extra kwetsbaar als het gaat om cyberrisico’s. Wat als een van uw medewerkers een USB-stick of werktelefoon verliest met daarop de foto’s van de kinderen tijdens een groepsuitje? Of de bedrijfslaptop wordt gestolen of achtergelaten in de trein met daarop de medische gegevens of adresgegevens van de kinderen of uw personeelsadministratie?

Het lijkt misschien ‘een-ver-van-mijn-bed-show’, maar in sommige gevallen zijn de gevolgen niet te overzien. Met een goede cyberriskverzekering voorkomt u veel zorgen, ongemak en financiële gevolgen.

Verzuimverzekering

Personeel zorgt voor extra risico’s. U heeft als werkgever te maken met verschillende verplichtingen, bijvoorbeeld op het gebied van loondoorbetaling en re-integratie bij ziekte. Verloop van personeel, ouder wordende medewerkers, historisch en actueel verzuim; het wordt besproken bij een verzuimverzekering. Het afsluiten van zo’n verzekering scheelt een hoop geld en zorgen. Bovendien zijn de kosten die u maakt om zieke medewerkers te vervangen net iets makkelijker te dragen.

Wist u trouwens dat u als werkgever vanuit de Arbowet wettelijk verplicht bent om alle mogelijke bedrijfsrisico’s in een Risico-Inventarisatie en Evaluatie op te nemen?

BSO Bus verzekering

De BSO Bus (opvolger van de Stint) is een elektrisch voertuig specifiek ontwikkeld voor de buitenschoolse opvang. Steijnborg heeft in samenwerking met Stintum een specifieke  verzekering voor de BSO Bus ontwikkeld. Hierin zijn de specifieke aansprakelijkheids- en ongevallenrisico’s in het verkeer op de juiste manier verzekerd.

Krijgt u de BSO Bus afgeleverd, dan hebben wij de verzekering automatisch al voor u geregeld. Nadat uw pedagogische medewerkers de verplichte rijtraining met succes hebben afgerond, mogen zij de weg op met de BSO Bus.

Verzekeringskaart BSO Bus WA
Verzekeringskaart BSO Bus WA Casco
Polisvoorwaarden BSO Busverzekering / Polisvoorwaarden SVI BSO Bus
Brochure BSO Busverzekering

Alle verzekeringen overzichtelijk in één pakket

Wilt u de verzekeringen voor uw kinderopvanglocatie(s) als pakket afsluiten en onder één dak laten beheren? Neem contact op met onze adviseur Theo Vijfhuize (06 – 82 26 91 18 / theo.vijfhuize@steijnborg.nl). Vanzelfsprekend is het pakket aan te vullen met andere verzekeringen. Liever afzonderlijke verzekeringen afsluiten? Ook dan bent u bij Steijnborg aan het juiste adres.

Download makkelijk uw schade formulier of geef simpel uw wijzigingen door.