Cyberrisico’s: Een ver-van-mijn-bed-show?

Een hack die de business stillegt, een systeeminbraak of diefstal van privacygevoelige gegevens. Klinkt het als een ‘ver van mijn bed show’? Toch is het dichterbij dan u denkt. Nu thuiswerken inmiddels alledaags is geworden, zijn bedrijven en werknemers meer dan ooit afhankelijk van digitale data en systemen. En dat ontgaat cybercriminelen niet.

Recent onderzoek van Check Point Software Technologies (januari 2022) laat zien dat 2021 een recordjaar is geweest op het gebied van cyberaanvallen. In 2022 zullen deze aantallen alleen maar toenemen, omdat hackers blijven innoveren en nieuwe methoden zullen vinden om cyberaanvallen uit te voeren.

Financiële cyberrisico’s in kaart
Volgens specialisten is het niet de vraag óf uw organisatie slachtoffer wordt van een cyberincident, maar simpelweg wanneer. Met alle financiële schade van dien, want het treft niet alleen uw eigen organisatie maar vaak ook uw klanten of toeleveranciers. Volgens schattingen loopt die schade nu al jaarlijks in de miljarden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat cybercrime u zorgen baart. Hoog tijd om de precieze (financiële) cyberrisico’s eens goed in kaart te brengen en u te laten adviseren over wat u kunt doen om uw onderneming tegen digitale criminelen te beschermen.

Onze adviseurs maken inzichtelijk welke risico’s u als ondernemer op dit gebied loopt en welke oplossing het beste bij uw onderneming past. Risico’s die u niet kunt dragen, kunt u namelijk beter verzekeren. Veel verzekeraars hebben speciale cybercrime oplossingen ontwikkeld. Steijnborg heeft bovendien de meest actuele informatie en preventietips beschikbaar.  

Meer weten over cyberriskverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij plannen graag een adviesgesprek voor u in met onze specialist Dennis van Hartevelt of een van onze andere adviseurs.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.