Rechtsbijstandverzekering

Voorkom onverwachte kosten

Ruzie met de buren, een conflict met de aannemer of onenigheid met de werkgever. Het kan je zomaar overkomen. Het is dan prettig als je terecht kunt bij iemand met verstand van zaken. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u het hele jaar door hulp en advies van professionele juristen.

Consument & wonen

Prachtige nieuwe keuken! Jammer dat de aannemer bij de afzuigkap de rookafvoer is vergeten. Met de basisdekking hebt u de zekerheid dat u voor uw recht op kunt komen bij allerlei huis-, tuin- en keukenzaken zonder dat u daarvoor te veel betaalt. U kunt rekenen op juridische hulp bij onenigheid over het kopen van producten of diensten. Ook het kopen, verkopen, verbouwen en onderhouden van uw eigen woning valt onder de dekking van de Rechtsbijstandverzekering. En verder bent u verzekerd van rechtsbijstand bij geschillen rond uw huurwoning of met uw buren.

Ontslagzaken

U werkt er al vijf jaar, maar de nieuwe afdelingsmanager heeft wilde reorganisatieplannen. Ontslag is een reële zorg. Met deze aanvullende dekking bent u verzekerd van rechtsbijstand bij geschillen over een aangekondigd, verleend of voorgenomen ontslag.

Verkeer

Jammer genoeg is in het verkeer niet iedereen een heer of dame. Als de onenigheid zo hoog oploopt dat u rechtsbijstand nodig hebt, zit u met deze aanvullende dekking goed. Samen met uw hele gezin bent u goed en goedkoop verzekerd. Het maakt niet uit of u met of zonder auto, motor, scooter of brommer aan het verkeer deelneemt. En dat is meteen het verschil met de rechtsbijstandsdekking bij autoverzekeringen: dan is alleen de auto met inzittenden verzekerd.

Fiscaal, vermogen, pensioenen en sociale uitkeringen

U bent ervan overtuigd dat uw aftrekposten kloppen. De Belastingdienst vindt van niet. Vervelend genoeg reageert uw contactpersoon niet op uw bezwaarschrift en helpen telefoontjes, mails en brieven niet. Met deze aanvullende dekking op uw rechtsbijstandverzekering kunt u professionele juridische hulp inschakelen voor geschillen over particuliere belastingaanslagen. Maar ook bij onenigheid over sociale verzekeringsuitkeringen of met een financiële instelling over uw pensioen. Verder valt vermogensbeheer onder de dekking: beheren, beleggen, kopen en verkopen van effecten. Een veilig idee dat u verzekerd bent van rechtsbijstand bij zaken die grote financiële gevolgen kunnen hebben. Voor nu en later.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze rechtsbijstandverzekering? Bel dan een van onze adviseurs voor particulieren.

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.