Shoprecht pensioenkapitaal

Met het kapitaal dat u opbouwt bij een premiepensioeninstelling kunt u bij verschillende verzekeraars een pensioenuitkering aankopen. Dat hoeft dus niet per definitie bij de eigen verzekeraar te gebeuren. Dat recht om rond te shoppen blijkt nog maar weinig bekend. Uit onderzoek van pensioenverzekeraar Zwitserleven onder ppi-deelnemers blijkt dat 71 procent niet bekend is met dit shoprecht.

Volgens Zwitserleven kan het gepensioneerden honderden euro’s per jaar kosten als ze niet onderzoeken welke pensioenverzekeraar de hoogste uitkering geeft voor hun kapitaal. Volgens pensioendirecteur Hans Visser lopen de verschillen soms op tot 9 procent. “Het is daarom aan te raden om eens goed naar de verschillen te kijken”, zegt Visser, die meteen een paar tips geeft: “Hoe zit het bijvoorbeeld met de duurzaamheid van de aanbieders?”

Heeft ú een pensioenkapitaal dat binnenkort tot uitkering komt? Ga dan niet klakkeloos in op de aanbieding van uw huidige verzekeraar. Laat u liever uitgebreid voorlichten door een van onze pensioenadviseurs. Die bekijkt dan niet alleen bij welke verzekeraar u de hoogste uitkering krijgt, maar ook welke uitkeringsvorm het beste bij uw situatie past.

Bron: AM Web / Zwitserleven

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.