Drieluik: Verzekeringen zelf afsluiten of uitbesteden aan een adviseur?

Deel 1: Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Gemak dient de mens. Ook als het aankomt op het afsluiten van verzekeringen.
Met behulp van allerlei hulpmodellen en rekentools bereken je als particulier via internet binnen een mum van tijd je verzekeringspremie en sluit je vervolgens eenvoudig de verzekering rechtstreeks bij een verzekeraar af. Waarom dan toch een onafhankelijke adviseur inschakelen zou je denken?

Het antwoord is helder: de dekkingsvoorwaarden tussen de verzekeraars verschillen enorm en zijn dus het vergelijken meer dan waard. Professioneel advies over de verschillende mogelijkheden zorgt ervoor dat u de dekking kiest die bij u past. Zo weet u zeker dat u niet bent onderverzekerd of oververzekerd en zeker niet dubbel betaalt omdat een andere verzekering de kosten al dekt.

In een drieluik gaan wij dieper in op de verzekeringen die in Nederland door particulieren het meest online worden afgesloten, namelijk: de aansprakelijkheidsverzekering, de inboedelverzekering en de verzekering voor uw woning. In dit eerste deel zoomen we in op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Wel of niet gedekt in mijn AVP?
De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, ook wel AVP genoemd, lijkt een product dat nauwelijks adviesgevoelig is. In beginsel dekt elke AVP de aansprakelijkheid van de verzekerde(n) voor schade veroorzaakt aan derden.

Alleen dekt een AVP soms meer dan u denkt, voor uzelf en eventuele medeverzekerden. Is bijvoorbeeld uw kind dat tijdelijk gaat studeren in het buitenland nu wel of niet gedekt? En hoe zit het precies bij verhuur van een tweede (recreatie) woning – is dit bezit meeverzekerd op uw AVP?

Voorkom verrassingen
Bovendien zijn er schades die bij sommige verzekeraars wel gedekt zijn en bij andere verzekeraars juist zijn uitgesloten van dekking, denk aan het uitsluiten van het bezit van honden of deelname aan sport en spel. Goed om dit te weten zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan.

Kleine lettertjes
De vele verschillen tussen producten of situaties maken een advies op maat wenselijk. Als expert weten wij welke aandachtspunten er zijn bij het afsluiten van verzekeringen en ook hoe de kleine lettertjes van de polisvoorwaarden gelezen moeten worden. Wij helpen u de verschillen in kaart te brengen en zorgen voor de verzekeringsoplossing die het beste aansluit bij uw situatie.

Overlijden en scheiden
Ingrijpende gebeurtenissen in het leven kunnen ook van invloed zijn op de aansprakelijkheidsverzekering. Dat kan een overlijden zijn, maar ook bijvoorbeeld een echtscheiding. Als er kinderen zijn dan worden ze over het algemeen op de polis bijgeschreven van de ouder waar ze het hoofdverblijf hebben. Maar dekt dit in alle gevallen de lading? Wij denken van niet. Laat u goed adviseren door specialisten.

Passend bij uw situatie
Nog te vaak zien wij dat particulieren hun keuze baseren op de laagste prijs (premie). Vaak blijkt dit in geval van tegenslag niet de beste keuze. Het kan zijn dat de onverwachte kosten hoger uitvallen dan wanneer gekozen zou zijn voor extra dekking. Vanzelfsprekend helpen onze ervaren specialisten u bij het doorrekenen van meerdere scenario’s.

Zekerheid?
Laat ons adviesteam Particulier een uitgebreide vergelijking maken van het verzekeringsaanbod. Zo komen we tot de polis die passend is bij uw persoonlijke situatie. Maak een afspraak met een van de adviseurs via telefoonnummer 035 – 623 89 40.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.