Registratie- en kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen

Er komt een registratie- en kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen, zoals de BSO Bus. Dit maakte minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) afgelopen vrijdag bekend. Het voorstel gaat nu naar Eerste en Tweede Kamer voor goedkeuring. De kentekenverplichting gaat naar alle waarschijnlijk in op 1 juli 2024 en uiterlijk 30 juni 2025 moet het kenteken geregistreerd zijn.

Voordat een voertuig een kenteken krijgt, moet een aantal stappen worden doorlopen. Het voertuig moet gekoppeld worden aan een kenteken en het kenteken aan een eigenaar. In deze registratie wordt ook de verzekering gekoppeld. Het verzekeringsplaatje (dat jaarlijks ververst wordt per voertuig) komt nu te vervallen.

Eerder informeerden wij u al over een verplichte ombouwkeuring bij aanpassing van de snelheid van een snorfiets naar die van een bromfiets (van max 25 km/u naar max 45 km/u). Het kentekennummer blijft bij aanpassing hetzelfde, alleen de blauwe kentekenplaat wordt een gele kentekenplaat.

Advies?

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de kentekenplicht van bijzondere bromfietsen. Heeft u in de tussentijd vragen? Neem contact op via t. 035 – 623 89 40.

Meer informatie over de kentekenplicht is te vinden op de website van de overheid.

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.