Cyberriskverzekering kinderopvang

In de kinderopvang draait alles om veiligheid en zekerheid, voor de kinderen én medewerkers. Gelukkig zijn de risico’s die het opvangen van kinderen met zich meebrengt goed te verzekeren. Heeft u ook gedacht aan cyberrisico’s?

Voor de kinderopvangbranche lijken deze misschien ‘een-ver-van-mijn-bed-show’. Toch is elke organisatie een potentieel slachtoffer, niet alleen grote bedrijven. Denk aan een medewerker die een USB-stick of werktelefoon verliest met daarop de foto’s van de kinderen tijdens een groepsuitje, of diefstal en verlies van de bedrijfslaptop met daarop de medische gegevens of adresgegevens van de kinderen of uw personeelsadministratie.

De impact van een cyberincident, zoals een aanval door hackers, malware of phishing, is ingrijpend. Bovendien riskeert u flinke claims van gedupeerden als uw organisatie door onzorgvuldigheid, inbraak of diefstal persoonsgegevens of andere gevoelige informatie verliest. Ook eventuele boetes kunnen flink oplopen.

Verzekeringspakket Kinderopvangbranche
Risico’s die u niet kunt dragen, kunt u beter verzekeren. Onze adviseurs maken inzichtelijk welke risico’s uw (kinderopvang)organisatie op dit gebied loopt en welke oplossing het beste bij uw situatie past.

Steijnborg heeft voor de kinderopvangbranche een speciaal verzekeringspakket samengesteld, inclusief een passende cyberriskverzekering. Ook voor de meest actuele informatie en preventietips kunt u terecht bij onze adviseur Theo Vijfhuize, t. 06 – 82 26 91 18 / theo.vijfhuize@steijnborg.nl

Deel dit artikel:

Zoeken

Meld gemakkelijk uw schade of geef eenvoudig uw wijzigingen door.